Κέικ με μπύρα τζίντζερ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 3/4 φλιτζ. απλό αλεύρι
  • 3/4 φλιτζ. λεπτόκοκκη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. σιρόπι
  • 3/4 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer
  • 1/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ γλ. σκόνη τζίντζερ
  • 3/4 κουτ. γλ. σκόνη κανέλα
  • 2 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη (για διακόσμηση)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
  2. Χτυπάμε όλα τα συστατικά (πλην της μαύρης ζάχαρης) στο μίξερ και τα ρίχνουμε στη φόρμα.
    Απλώνουμε από πάνω τη μαύρη ζάχαρη.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 15’.
    Το βγάζουμε αφού δοκιμάσουμε με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Το αφήνουμε 10’ λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.
Καλάθι αγορών