ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 3/4 φλιτζ. απλό αλεύρι
- 3/4 φλιτζ. λεπτόκοκκη ζάχαρη
- 1 φλιτζ. σιρόπι
- 3/4 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer
- 1/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουτ γλ. σκόνη τζίντζερ
- 3/4 κουτ. γλ. σκόνη κανέλα
- 2 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη (για διακόσμηση)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε όλα τα συστατικά (πλην της μαύρης ζάχαρης) στο μίξερ και τα ρίχνουμε στη φόρμα.
Απλώνουμε από πάνω τη μαύρη ζάχαρη. - Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 15’.
Το βγάζουμε αφού δοκιμάσουμε με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Το αφήνουμε 10’ λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.