Μαλακά μπισκότα ANZAC

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 1/4 φλιτζάνι απλό αλέυρι
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 1 φλιτζάνη μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι Bundaberg Ginger Beer
  • 1 κουτάλι σούπας σιρόπι
  • 1 κουτάλι σούπας βραστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά, βράζουμε για περίπου 10’ την Bundaberg Beer, ώστε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό.
  3. Αναμιγνύουμε καλά τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ (αλεύρι, βρώμη, καρύδα, ζάχαρη, τζίντζερ).
  4. Όταν η Bundaberg Ginger Beer μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το βούτυρο και το σιρόπι, μέχρι το μείγμα να ρευστοποιηθεί. Το αφαιρούμε από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε το βραστό νερό με τη σόδα και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Το μείγμα θα δημιουργήσει φυσσαλίδες και θα φουσκώσει.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει (περίπου 10’).
  6. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε το μείγμα σε κουταλιές, σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πατάμε ελαφρά κάθε μπισκότο με ένα πιρούνι.
  7. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 10’ ή μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα απολαμβάνουμε με παγωμένη Bundaberg Ginger Beer!
Καλάθι αγορών