ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2/3 φλιτζανιού Bundaberg Ginger Beer
- μια πρέζα κανέλα
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- μια πρέζα ανάμικτα μπαχαρικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
- 1 κουτ γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για ψωμί (13 x 23 εκ.).
- Λιώνουμε της μπανένες και προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά. Προσθέτουμε την Bundaberg Ginger Beer και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο και τα μπαχαρικά και
πλάθουμε. - Βάζουμε το ζυμάρι στην φόρμα και ψήνουμε για 60’ στον φούρνο.
Το βγάζουμε αφού δοκιμάσουμε με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό και η επιφάνεια έχει ροδίσει και έχει γίνει τραγανή.
Το αφήνουμε μερικά λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια σε σχάρα για να κρυώσει.