Μπανανόψωμο με τζίντζερ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού Bundaberg Ginger Beer
  • μια πρέζα κανέλα
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα ανάμικτα μπαχαρικά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για ψωμί (13 x 23 εκ.).
  2. Λιώνουμε της μπανένες και προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά. Προσθέτουμε την Bundaberg Ginger Beer και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο και τα μπαχαρικά και
    πλάθουμε.
  3. Βάζουμε το ζυμάρι στην φόρμα και ψήνουμε για 60’ στον φούρνο.
    Το βγάζουμε αφού δοκιμάσουμε με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό και η επιφάνεια έχει ροδίσει και έχει γίνει τραγανή.
    Το αφήνουμε μερικά λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια σε σχάρα για να κρυώσει.
Καλάθι αγορών