Ντάμπερ με μπύρα τζίντζερ (Παραδοσιακό Αυστραλέζικο ψωμί)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 520 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ακτύπητη
  • 1 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και την Bundaberg Ginger Beer και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  3. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και το πλάθουμε απαλά για μισό λεπτό! Το ζυμάρι “δένει” και του δίνουμε το σχήμα του καρβελιού.
  4. Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα αλευρωμένο μαχαίρι το χαράζουμε από πάνω (4 ή 8 χαρακιές). Πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 30’. Το καρβέλι ροδοκοκκινίζει και αν το χτυπήσεις στην πάνω του πλευρά, ακούγεται σαν κούφιο.
Καλάθι αγορών