ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 520 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ακτύπητη
- 1 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και την Bundaberg Ginger Beer και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και το πλάθουμε απαλά για μισό λεπτό! Το ζυμάρι “δένει” και του δίνουμε το σχήμα του καρβελιού.
- Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα αλευρωμένο μαχαίρι το χαράζουμε από πάνω (4 ή 8 χαρακιές). Πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30’. Το καρβέλι ροδοκοκκινίζει και αν το χτυπήσεις στην πάνω του πλευρά, ακούγεται σαν κούφιο.