Ντόνατς με επικάλυψη γλάσου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα ντόνατς

  • 2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν ριμπάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αναψυκτικό
  • 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι βανίλια

Για τα γλάσο

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1/4 Bundaberg Ginger Beer (προσθέτουμε περισσότερο αν το γλάσο είναι πυκνόρρευστο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για τα ντόνατς

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε το ειδικό σκεύος για ντόνατς ή μάφινς.
  2. Αναμιγνύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
  3. Αναμιγνύουμε τα υγρά συστατικά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στα ξηρά, δουλεύοντάς τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα τις θέσεις στο σκεύος μέχρι τα μισά ή τα 3/4 και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12’, ή μέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο

  1. Αναμιγνύουμε τα συστατικά και τα δουλεύουμε καλά. Αν το γλάσο είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη Bundaberg Ginger Beer.
  2. Αφήνουμε τα ντόνατς να κρυώσουν και τα βουτάμε στο γλάσο.
  3. Όταν το γλάσο στερεοποιηθεί κάπως, διακοσμούμε με καρύδα, χρωματιστή τρούφα, κομμάτια αποξηραμένων φρούτων ή τριμμένη σοκολάτα.
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest
Καλάθι αγορών