ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα ντόνατς
- 2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν ριμπάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αναψυκτικό
- 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
- 2 αυγά
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι βανίλια
Για τα γλάσο
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1/4 Bundaberg Ginger Beer (προσθέτουμε περισσότερο αν το γλάσο είναι πυκνόρρευστο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για τα ντόνατς
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε το ειδικό σκεύος για ντόνατς ή μάφινς.
- Αναμιγνύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
- Αναμιγνύουμε τα υγρά συστατικά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στα ξηρά, δουλεύοντάς τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τις θέσεις στο σκεύος μέχρι τα μισά ή τα 3/4 και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12’, ή μέχρι να ροδίσουν.
Για το γλάσο
- Αναμιγνύουμε τα συστατικά και τα δουλεύουμε καλά. Αν το γλάσο είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη Bundaberg Ginger Beer.
- Αφήνουμε τα ντόνατς να κρυώσουν και τα βουτάμε στο γλάσο.
- Όταν το γλάσο στερεοποιηθεί κάπως, διακοσμούμε με καρύδα, χρωματιστή τρούφα, κομμάτια αποξηραμένων φρούτων ή τριμμένη σοκολάτα.