ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. λεπτόκοκκη ζάχαρη
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 160 ml γάλα
- 1 αυγό
- 250 γρ. φρέσκιες φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες
- 1 φλιτζάνι Bundaberg Ginger Beer
- 2 κουτ. γλ. μέλι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με 100 γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
- Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε μαλακά (να μη σπάσουν). Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα πουτίγκας (αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει 6-8 φλιτζάνια μίγματος).
- Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, την Bundaberg Ginger Beer με το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σκορπίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) πάνω στο μείγμα της πουτίγκας και, σιγά σιγά και με προσοχή απλώνουμε την Bundaberg Ginger Beer με το μέλι, από πάνω.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ περίπου ή δοκιμάζοντας με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
- Σερβίρεται με κρύα χτυπημένη κρέμα γάλακτος!