Πουτίγκα με τζίντζερ και φράουλες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. λεπτόκοκκη ζάχαρη
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 160 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. φρέσκιες φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι Bundaberg Ginger Beer
  • 2 κουτ. γλ. μέλι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με 100 γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
  3. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε μαλακά (να μη σπάσουν). Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα πουτίγκας (αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει 6-8 φλιτζάνια μίγματος).
  4. Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, την Bundaberg Ginger Beer με το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Σκορπίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) πάνω στο μείγμα της πουτίγκας και, σιγά σιγά και με προσοχή απλώνουμε την Bundaberg Ginger Beer με το μέλι, από πάνω.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ περίπου ή δοκιμάζοντας με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
  7. Σερβίρεται με κρύα χτυπημένη κρέμα γάλακτος!
Καλάθι αγορών