ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer
- 1 φλιτζ. σάλτσα τομάτας
- 1/2 φλιτζ. σάλτσα hoisin (σόγιας)
- 1/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σουπ. γούστερ σως
- 2 κουτ. σουπ. μηλόξυδο
- 2 κουτ. σουπ. χυμός λάιμ
- 2 κουτ. σουπ. μέλι
- 1/2 κουτ. γλ. σκόνη κρεμμύδι
- 1/5 κουτ. γλ. 5 spice powder
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και διαλυμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Ρίχνουμε όλα τα συστατικά (εκτός από το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο) σε κατσαρόλα μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε burgers με ό,τι ψωμάκι επιθυμούμε, το γεμίζουμε από το μίγμα μας και σαλάτα ή λάχανο, μαγιονέζα ή μουστάρδα.