Burger κοτόπουλου με μπύρα τζίντζερ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer
  • 1 φλιτζ. σάλτσα τομάτας
  • 1/2 φλιτζ. σάλτσα hoisin (σόγιας)
  • 1/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σουπ. γούστερ σως
  • 2 κουτ. σουπ. μηλόξυδο
  • 2 κουτ. σουπ. χυμός λάιμ
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1/2 κουτ. γλ. σκόνη κρεμμύδι
  • 1/5 κουτ. γλ. 5 spice powder
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και διαλυμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Ρίχνουμε όλα τα συστατικά (εκτός από το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο) σε κατσαρόλα μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Ετοιμάζουμε burgers με ό,τι ψωμάκι επιθυμούμε, το γεμίζουμε από το μίγμα μας και σαλάτα ή λάχανο, μαγιονέζα ή μουστάρδα.
Καλάθι αγορών