ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 14 γρ. ξηρή μαγιά
- 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζ. Bundaberg Ginger Beer (όχι παγω-
μένη)Για την σάλτσα
Ξηρά συστατικά:
- 4 φλιτζ. απλό αλεύρι
- 1/2 φλιτζ. γάλα σκόνη
- 1 κουτ. γλ. μπαχάρι
- 1/2 κουτ. γλ. σκόνη τζίντζερ
- 2-3 κουτ. γλ. κυβάκια αποξηραμένο τζίντζερ
- 1 φλιτζ. σταφίδες
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
Για τη διακόσμηση:
- 1/2 φλιτζ. απλό αλεύρι
- 2 κουτ. γλ. ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. νερό
Για το γλασάρισμα:
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλ. ζελατίνη
- 1 κουτ. σούπας νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Αναμειγνύουμε τη μισή μαγιά, τη ζάχαρη και την Bundaberg Ginger Beer σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι το μείγμα να αφρίσει (περ. 15’).
- Αναμειγνύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την άλλη μισή μαγιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί (περ.
45’). Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (περίπου 15’). - Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ.
- Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5’. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε 16 μπάλες ίδιου μεγέθους.
- Τοποθετούμε τις μπάλες του ζυμαριού στο ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει το ζυμάρι (περ. 15’).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα, ή στους 220°C στις αντιστάσεις.
- Ετοιμάζουμε το μείγμα για τους διακοσμητικούς σταυρούς: ανακατεύουμε τα υλικά και με κορνέ σχεδιάζουμε γραμμές πάνω στα ζυμάρια του ταψιού.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20’ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε μετά σε σχάρα να κρυώσουν και τα γλασάρουμε: σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε (να μη
βράσει) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνη.