ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 φλιτζάνι Bundaberg Ginger Beer
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. γλ. σκόνη κανέλα
- 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι φλούδες αμύγδαλου
Για την σάλτσα
- 1/4 φλιτζανιού Bundaberg Beer
- 20 γρ. βούτυρο
- κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (20 εκ.) στον πάτο και τις πλευρές και καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
- Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, την Bundaberg Ginger Beer, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το σιρόπι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν θέλουμε να βράσει!
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (περίπου 15’). - Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα αλεύρια και την κανέλα και, στο τέλος, τα αχλάδια. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50’.
- Μετά το ψήσιμο το αφήνουμε 5’ στο ταψί και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα.
Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σε κατσαρόλι προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια να σιγοψηθεί μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κέικ και σερβίρουμε.