Tζίντζερ κέικ με αχλάδι & αμύγδαλα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι Bundaberg Ginger Beer
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλ. σκόνη κανέλα
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι φλούδες αμύγδαλου

Για την σάλτσα

  • 1/4 φλιτζανιού Bundaberg Beer
  • 20 γρ. βούτυρο
  • κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (20 εκ.) στον πάτο και τις πλευρές και καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
  2. Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, την Bundaberg Ginger Beer, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το σιρόπι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν θέλουμε να βράσει!
    Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (περίπου 15’).
  3. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα αλεύρια και την κανέλα και, στο τέλος, τα αχλάδια. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50’.
  5. Μετά το ψήσιμο το αφήνουμε 5’ στο ταψί και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα.

Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Σε κατσαρόλι προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια να σιγοψηθεί μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κέικ και σερβίρουμε.

Καλάθι αγορών